En krum dvärg som eldar med knark

Jag gillar hårdrockstidningen Close-up, annars hade jag inte prenumererat. Det allra bästa med tidningen är att den gör det lätt att sålla bort ny dålig musik. Det skrivs om oerhörda mängder dåliga band i Close-up, och då gillar jag ändå genren.

Gillar är nog fel ord. Jag hatälskar Close-up. Det är så mycket som är töntigt med hårdrock och Close-up gör det många gånger ännu töntigare. Det har förmodligen att göra med att allt det tuffa, onda och mörka ska göras ännu tuffare, ondare och mörkare. Språket i värt en avhandling. Både artiklar och recensioner innehållet ofta en hel sjuk mängd minst sagt ansträngda metaforer och beskrivningar. Det blir ofta skrattretande. Inte alltid på ett bra sätt.
Här är några exempel ur det senaste numret.

• “Kvartetten har förstått att musik av denna typ mår som allra bäst att knytas an till rötterna de blodiga, i stället för att hinna med allt (och i förlängningen kanske just därför inget alls), i precis varenda låt. Vilket många gånger är som att trycka ned en tusen ton tung oljecistern i ett par extremt hudnära tights och sedan kalla ekipaget för “bra planlösning”.
Ur recension av Cavalera conspiracy “Blunt force trauma”.

• “Den malande färden går genom helvetets nio kretsar och de förvrängda fasor som väntar där frammanar känslor av krypande obehagliga sorten”.
Ur recension av Terra tenebrosa “The tunnels”.

• “I sina starkaste ögonblick storslaget på det sätt som ger ett eko som resonerar med Moder Naturs obegripliga skönhet och obevekliga fäbless för kampen och maktbalansen mellan liv och död”.
Ur recension av Primordial “Redemption at the puritan’s hand”.

Ingenting för fans av isbergstekniken direkt. Vilka adjektiv! Vilken fantasi! Det är som om språket klänger sig fast på taket till ett rostigt och uråldrigt lok som skenat för att den krumma dvärg som eldar i vansinneskärran lastar in kokain i hennes brinnande mun i stället för torkad kol.
Puh! Nu måste jag sova. God natt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s