Så var första dagen med Radio1

Jag älskar pratradio. Jag väljer nästan uteslutande P1 när jag lyssnar på radio. Brunchrapporten i P3 är ett stående undantag.
Jag hatar den kommersiella radion för att den är så djävulusiskt förbannat kass på att välja musik. Värst av allt är Bandit, och då är jag ändå hårdrockare. Bandit sabbar för genren genom att bara spela det mest lättlyssnade och glaserade jävla skit som någonsin producerats under genrenamnet hårdrock (Guns n’ Roses undantagna). Då är det bättre att ta bort all musik helt och hållet.
Med det sagt tillbaka till Radio1. Initiativet är grymt. P1 är ju förjävla trist ibland och den kanalen borde må bra av en seriös konkurrent.
Om Radio1 är det återstår emellertid att se.
Efter en första dags normal lyssning (vilket betyder kortare stunder uppmärksamt lyssnande trots att apparaten står på hela tiden) går upplevelsen att sammanfatta i ett föga överraskande ord: gubbe.
Alla var medelålders män och alla pratade om och med andra medelålders män. Undantaget var en kvinnlig nyhetsuppläsare och den kvinnlig lyssnare som ringde in till Alex Schulman.
Det kändes inte så piggt.

Därmed inte sagt att allt innehåll var dåligt. Aschberg tar sig nog även om han lät både nervös och knarrigare än någonsin och Schulman verkar ha god hand med mediet. Gert Fylking kan jag inte säga mycket om mer än att hans första intervjuobjekt – Johan Wahlström – kändes som ett totaltrött val. Sportmagasinet leddes av två tjommar som pratade likadant och de inledde med intervju med representanter för Dif och AIK inför kvällens match. Gubbe, gubbe, gubbe.
Alex Schulman Som gått och blivit snäll och förebildlig borde väl åtminstone hooka upp en kvinna som sidekick i stället för Klas Lindberg.
Aschberg är Aschberg och Fylking är Fylking och tillsammans med Hasse Aro (som premierar med egen radiovariant av Efterlyst senare i veckan) blir det fan bara gubb-TV3 av alltihopa.
Men vafan, det var bara en första dag det här. Fredrick Federleys show kanske blir grym och vem vet – det kanske gömmer sig en succédonna någonstans i kulisserna. Jag ger inte upp hoppet än. Det vore ju kul om det visar sig att det går att göra kommersiellt framgångsrik pratradio.

PS. Ett stort minus måste delas ut till samtliga programledares oförmåga att hänvisa till webben. Jag googlade på radio1 101,9, pratradio 101,9 och mtgradio radio1 etc etc som en jävla tok i förmiddags och det enda jag hittade var starfm:s gamla sida och en väldig massa amerikanska radiokanaler.
Nu ska hemsidan fungera bättre. Du hittar den på www.radio1.se

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s