Några ord om de stränga stränga fotbollsklubbarna

Det har spelats allsvensk premiär. Det betyder blod, svett och tårar. I bokstavlig mening. Det blev stökigt. Så klart. Dif:s och AIK:s gemensamma presskonferens då lagen gick ut hårt för att betona vikten av att måndagens match på Råsunda skulle bli en fest. Det blev inte upplopp, men bengaliska eldar, några försök till misshandlar och våld mot tjänsteman. Även om polisbevakningen inte kostade klubbarna pengar den här gången så får de ändå böta för publikens beteende.
Så här skrev polisen @IGchefen på Twitter tidigare i dag: “Pratade med RH i PP8 som misshandlades på derbyt igår. Gärningsmannen var där med sin dotter. Jag försöker förstå…. RH mår bra nu.”

Vi är många som försöker förstå. Klubbarna verkar inte ha några problem med det. Att förstå alltså. De verkar visa ett aldrig sinande tålamod med våldsverkarna. Varför går sportchefer, tränare och spelare inte ut direkt efter att det hänt något skit och fördömer de som gjort det?
“Era jävla flöjtar, ni fattar inte vad ni kostar oss när ni tänder eldar och förstör och håller på och apar er! Vill ni slåss – börja med MMA och vill ni elda – gå med i scouterna! För helvete!”

Vad är oddsen för att vi ska få höra det, tror ni? Extremt höga, skulle jag säga.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s