Fotboll är för riktiga män

Det finns anledning att ta upp det här med de starka känslorna bland fotbollsfansen igen. DN skriver i dag att Djurgårdens evenemangsansvarige tycker att det som inträffade på läktarna i måndagens derby mellan Dif och AIK är olyckligt. Men han ger inte mycket för sättet som Fotbollförbundets disciplinnämnd resonerar när den ska fastställa böteslappen för de bengaliska eldarna.
– Vi har sett tidigare när disciplinnämnden fattar beslut att den struntar i vad vi försökt göra. Jag blir frustrerad över det synsättet. Man ser bara på vad som har hänt, inte på vad föreningen har gjort eller vad den haft för förutsättningar, säger han till DN.

Var är den upprörda stämningen över hardcorefansens beteende? Ilskan verkar mest riktas mot disciplinnämnden.

Erik Helmerson skriver om samma ämne på ledarplats i DN. Han anser att länspolismästare Carin Götblads artikel på DN Debatt i lördags innehåller flera intressanta förslag. Till dess hör, skriver Helmerson, att rensa upp i läktarspråket, skarpare tillträdesförbud och ändringar i personuppgiftslagen så att klubbarna får föra register över portade fans. Helmerson fortsätter: “Men för att förstå hur lång väg det är att gå kan man alltid läsa kommentarsfältet till Götblads artikel. Två axplock: “Ni måste förstå att om ni tar bort känslorna från fotbollen så tar ni bort hela fotbollen.” “Fotboll är känslor och kan aldrig bli några familjefester.””

Om fotboll nu handlar om starka känslor – varför är klubbledningarna så kyliga? Om klubbarna drar sig för att kritisera hardcorefansen med rädsla för att förlora biljettintäkter kan de väl välja att gå åt andra hållet och börja tala klarspråk. “Fotboll ska inte vara något jävla familjenöje! Tänd en bengalisk eld, slå en fiende på käften och var en riktig man för fan.”
Då skulle det bli ännu mer känslosamt även i debatten om fotbollen, vilket klubbarna borde gilla.

Advertisements

One Response to “Fotboll är för riktiga män”

  1. […] more: Fotboll är för riktiga män « ···(((ALLA MÅSTE BR|NNA … Post a […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s