Ge kungen mer pengar och låt honom jobba utav bara fan

Stödet för monarkin har sjunkit från 62 till 54 procent på ett år, rapporterar SVT. Andelen som har stort förtroende för kungen himself har också minskat under 2011. Runt prinsessbröllopet  gillade 41 procent CG,  nu är den siffran nere på 34 procent.
Tro fan det.
Kungen är ju inte kunglig nog.
Om han skärpte till sig och började ta sitt ämbete på större allvar skulle han nog vinna aktning i stugorna igen.  Jag menar att CG måste lägga både mer tid och mer pengar på att se ut som en kung. Han måste bli bättre på att producera kunglig glans och flärd. Han måste showa mer. Showa offentligt alltså, inte på privata fester för der überklass.
Här är mina råd till hovet för att få folket att älska kungen och monarkin mer.

1. Tvinga kungen och Silvia att bo på slottet i Gamla stan. Fyll hela bygget med tjänstefolk, lägg mer pengar på högvakten och låt kungen hålla ett tal till folket från slottsbacken en gång per månad.
2. Tvinga kungen att bära mantel och spira i alla offentliga sammanhang.
3. Ordna svulstiga parader med pansarvagnar, fotsoldater, mässingsorkestrar, vita springare och narrar två gånger per år. På Silvias födelsedag 23 december samt på nationaldagen 6 juni.
4. Ta tillbaka alla slott, residens och andra byggnader som kungen har besiktningsrätt till. Fyll alla med prinsar, prinsessor och andra kungliga släktingar. Ge dem en tjänst i kungarikets namn och ålägg dem att sköta residenset samt ordna två officiella fester per år. På andra datum än Sveriges två officiella givetvis.
5. starta Royal court TV. Ge alla svenskar både i och utanför landet möjlighet att följa monarken i hans värv genom dagliga sändningar om hans resor, möten och andra göromål. Tänk året med kungafamiljen varje dag.
6. Förbjud kungen att susa runt i dyra sportbilar på egen hand som en vanlig man. Han ska färdas kungligt! Antingen i hästdroska (inom Stockholm), vit limousine (länet), superflashig yacht (längs kusten) eller i Svenska hovets airbus (utomlands).
7. Utöka serien med officiell merchandise för den svenska monarkin.

Kungen kommer för lätt undan i dag. Vad gör han för apanaget. Det sägs ofta att han gör ett hästjobb som pr-konsult för Sverige men det är sällan vi ser papper på vad det betyder i pengar. Nej, låt apanaget gå till sådant som syns. Glitter och glamour. Kungen ska inte vara en vanlig man. Han ska vara en symbol Sverige i tiden. En symbol som syns och hörs. Dra ut honom i rampljuset. Det räcker inte med en och annan jakt på Hunneberg. Vår monarki är en märklig blandning av gammalt och nytt. Den är en halvmesyr. Ska vi ha den, ska vi ha den utav helvete.
Denna nydaning kommer självklart att kosta mer pengar än i dag. Mycket mer pengar. Det är bra. Då blir det lättare att ta ställning i frågan om monarki kontra republik.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s